DEEKOP

XAUUSD 5 Jun 2024 Penurunan semalam telah berakhir

Pembelian
DEEKOP Diupdate   
OANDA:XAUUSD   Emas / Dollar A.S.


Dengan PMI yang lebih rendah daripada jangkaan pada hanya 48.7 berbanding 49.2 dalam tempoh sebelumnya, jika indeks ini lebih rendah daripada 50, ia menandakan bahawa pengembangan skala pengeluaran perindustrian semakin mengecil. Dengan indeks ini lebih rendah daripada 50 untuk dua tempoh berturut-turut, terutamanya tempoh ini lebih rendah daripada tempoh sebelumnya, ia adalah petanda ekonomi AS menunjukkan tanda-tanda genangan. Kesan utama ialah kadar faedah kekal tinggi untuk jangka masa yang lama, menyukarkan orang ramai dan perniagaan untuk mengakses modal. Ini terus menjadi petanda untuk Fed memutuskan untuk mengurangkan kadar faedah dalam masa terdekat.

Melihat pada H1 kita lihat
- Selepas kenaikan pada ke-3, harga mencecah sasaran gelombang 5, kami menjangkakan gelombang 5 akan berakhir dan harga akan mula meneruskan aliran menaik yang baharu. Pada masa itu, kami juga mengatakan bahawa untuk mengesahkan bahawa gelombang 5 telah berakhir, syarat minimum ialah harga mesti menembusi zon 2464.
- Setakat semalam, harga telah turun semula ke kawasan sasaran gelombang 5 yang kita ukur sebelum ini. Ini menandakan bahawa gelombang 5 boleh menjadi corak segi tiga pepenjuru mengikut prinsip Elliot.
- Jadi dari H1 dalam model segi tiga pepenjuru, harga kini telah mencapai penghujung gelombang 5 dalam segitiga pepenjuru ini.
- Kami memberi tumpuan kepada kawasan sasaran gelombang 5 pada 2317 dan 2311 untuk membeli.
- Atau lebih selamat, kami menunggu harga menembusi paras atas segi tiga pepenjuru dan menunggu pengesahan untuk meneruskan pembelian.
Komentar:
Harga sudah turun tajam sehingga kami terus mengamati dan menunggu di area sasaran
Komentar:

Join Deekop to get the best trading plan

🥰 t.me/+4bt7tNKcfmYxOWQ1 🥰
Pernyataan Penyangkalan

Informasi dan publikasi tidak dimaksudkan untuk menjadi, dan bukan merupakan saran keuangan, investasi, perdagangan, atau rekomendasi lainnya yang diberikan atau didukung oleh TradingView. Baca selengkapnya di Persyaratan Penggunaan.